pátek 16. srpna 2013

Brownie do hrnečku z mikrovlnky

Nikdy jsem nebyla zastáncem "rychlopečení" v mikrovlnné troubě. Úspěšně jsem se tomu vyhýbala. Tedy až do dneška. Při brouzdání po netu (a díky odkazu od kamarádky) jsem narazila na recept na brownie do hrnečku, a protože jsem ještě nesnídala, řekla jsem si, že to tedy vyzkouším.

Je potřeba jen pár ingrediencí, všechno to smíchat a hodit do mikrovlnky. Já jsem si tedy musela trochu upravit množství, protože mi to nějak nevycházelo, ale nakonec se podařilo. A kupodivu, je to docela fajn snídaně :-) Ale pozor, je to hrozně syté. Jsem si naložila plnou misku a za chvilku už jsem nemohla...



Co budeme potřebovat:
  • 1/4 hrnu hladké mouky
  • 1/4 hrnu cukru (já dala krystal)
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce vody
  • špetka soli

Postup:
1. Smícháme v hrnečku (raději malinko větším) suché ingredience.


2. Přidáme vodu a olej a dobře promícháme. Pokud náhodou dáte víc suchých přísad, klidně vody i oleje dejte o něco víc. Prostě to musí být tekutější a mazlavé (ne suché).


3. Vložíme do mikrovlnné trouby a dáme "péct" na přibližně dvě minuty. Záleží ale na výkonu vaší mikrovlnky. Ta naše už je taková trošku babička, takže i při nejvyšším stupni se mi to peklo skoro pět minut. V originálním návodu ale píší, že stačí 1 minuta 40 vteřin...


4. Když si nejsme jistí, klidně vyndáme a špejlí klasicky ozkoušíme, jestli už je upečeno.


5. Podáváme ideálně se zmrzlinou, smetanou, jogurtem či čímkoli podle chuti. Já zvolila dýňovou zavařeninu a neprohloupila jsem :-)





Dobrou chuť!

Lucie

2 komentáře:

  1. Před pár dny jsem na netu narazila na brownies do mikrovlnky a po prostudování několika receptů jsem zvolila tento :)
    Opravdu rychlovka a vynikající. Udělala jsem dva hrnky - pro mě a manžela k odpolední kávě.
    Díky za recept :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že chutnalo. U nás v rodině se z tohoto brownies stává hvězda a mladší sestra si ho už dělá pravidelně. Je to fakt rychlovka a má úspěch :-)

      Vymazat