Nestravuju se RAW. Nejsem vegetarián ani vitarián. Jen mám ráda skutečně dobré jídlo. A tento sladký, ale velmi zdravý dezert je dobrý. Dokonce moc dobrý. Až tak, že záhadně mizí z lednice a Dan si ho ráno nezapomíná brát do krabičky s sebou do práce. A to už je co říct.
Když je to RAW dezert, je jasné, že bude nepečený. Trouba tudíž není potřeba. Naprosto nezbytný je ale mixér, bez něj se nepohnete. S tím nutno počítat.
Co budeme potřebovat:
Postup:
1. Na cca dvě hodiny si do vody naložíme mandle, lépe se pak s nimi pracuje.
2. Nasáklé mandle rozmixujeme s vypeckovanými datlemi, až vznikne polomokrá-polosuchá směs. Vypadá jako drobný štěrk, ale je poměrně lepivá.
3. Tuto směs nasypeme do dortové formy a prsty hodně umačkáme. Musí se opravdu hodně napěchovat - tvoří pak základ dezertu, a tak nechceme, aby se sypala.
4. Zralá avokáda bez slupky a pecky vložíme do mixéru, přidáme kakao, podle chuti avokádový sirup a kokosový olej a umixujeme v hladký krém. Avokádo musí být skutečně zralé - poznáte podle toho, že plod je na omak měkký a po rozříznutí se snadno oddělí slupka od vnitřku i za pomoci lžičky.
5. Banán nakrájený na kolečka poklademe na "těsto" a rovnoměrně na něj natřeme krém.
6. Vršek dezertu můžeme posypat kokosem, semínky či třeba kousky ovoce. Vše dáme aspoň na hodinku vychladit do lednice a můžeme podávat.
Zaručuju, že tahle mňamka bude chutnat i odpůrcům zdravé stravy. Však to mám vyzkoušeno na vlastním chlapovi :-) A zmizí to tak rychle, že se až budete divit.
Takže dobrou chuť!
Lucie
Když je to RAW dezert, je jasné, že bude nepečený. Trouba tudíž není potřeba. Naprosto nezbytný je ale mixér, bez něj se nepohnete. S tím nutno počítat.
Co budeme potřebovat:
- 1,5 hrnku datlí
- 1,5 hrnku mandlí
- 2 zralá avokáda
- 1-2 banány (záleží na velikosti formy, mě to vyšlo na 1,5 banánu)
- 2 lžičky kokosového oleje
- agávový sirup
- 2 lžíce kakaa (nebo pro 100% RAW prášek z nepražených kakaových bobů)
- kokos na posypání (není nezbytně nutný)
Postup:
1. Na cca dvě hodiny si do vody naložíme mandle, lépe se pak s nimi pracuje.
2. Nasáklé mandle rozmixujeme s vypeckovanými datlemi, až vznikne polomokrá-polosuchá směs. Vypadá jako drobný štěrk, ale je poměrně lepivá.
3. Tuto směs nasypeme do dortové formy a prsty hodně umačkáme. Musí se opravdu hodně napěchovat - tvoří pak základ dezertu, a tak nechceme, aby se sypala.
4. Zralá avokáda bez slupky a pecky vložíme do mixéru, přidáme kakao, podle chuti avokádový sirup a kokosový olej a umixujeme v hladký krém. Avokádo musí být skutečně zralé - poznáte podle toho, že plod je na omak měkký a po rozříznutí se snadno oddělí slupka od vnitřku i za pomoci lžičky.
5. Banán nakrájený na kolečka poklademe na "těsto" a rovnoměrně na něj natřeme krém.
6. Vršek dezertu můžeme posypat kokosem, semínky či třeba kousky ovoce. Vše dáme aspoň na hodinku vychladit do lednice a můžeme podávat.
Zaručuju, že tahle mňamka bude chutnat i odpůrcům zdravé stravy. Však to mám vyzkoušeno na vlastním chlapovi :-) A zmizí to tak rychle, že se až budete divit.
Takže dobrou chuť!
Lucie
Žádné komentáře:
Okomentovat