Protože jsem měla narozeniny, pekla jsem do práce pro kolegy nějaké ty dobroty. Klasicky nechyběly slaninoví šneci a k nim jsem přidala ještě párečky v listovém těstíčku. Jsou totiž naprosto geniální - velmi snadné a přitom chutnají skvěle. A v redakci se po nich hned zaprášilo...
Tento recept mi vychází na 16 kousků. Když ale budete šikovnější, vystačí vám možná i na 20. Záleží, jak moc rozválíte těsto. Přípravu odhaduji tak na 20 minut, pečení pak dalších 20 minut. Původní recept jsem objevila v rubrice Ona na iDNESu. Kde taky jinde než na svém domovském portále, že :-)
Co budeme potřebovat:
1. Těsto necháme rozmrazit a každou polovinu zvlášť rozválíme na pomoučeném vále (většinou je na dvě půlky, pokud ne, válíme rovnou celé). Plát by měl být silný asi 3-5 milimetrů.
2. Vzniklou placku rozkrájíme na 8-10 obdélníků. Mě to vždy vyjde na těch 8, ale prý to jde i na 10. Obdélníky by měly být o něco delší než jsou párky.
3. Párečky zavineme do těsta. Je jedno, jestli ze šikma nebo rovně. Pokud vám to vyjde, konce stiskněte k sobě.
4. Já ještě hrany zevnitř lehce potřu vodou a pak je přitisknu vidličkou - lépe pak drží.
5. Horní stranu těsta nařízneme několika šikmými řezy.
6. Párkové rolky narovnáme na plech vyložený pečicím papírem, povrch pomašlujeme rozšlehaným vejcem a lehce posypeme bylinkami.
7. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut dozlatova.
Tento recept mi vychází na 16 kousků. Když ale budete šikovnější, vystačí vám možná i na 20. Záleží, jak moc rozválíte těsto. Přípravu odhaduji tak na 20 minut, pečení pak dalších 20 minut. Původní recept jsem objevila v rubrice Ona na iDNESu. Kde taky jinde než na svém domovském portále, že :-)
Co budeme potřebovat:
- 1 balíček listového těsta (400 gramů)
- trochu hladké mouky na podsypání těsta
- 16-20 malých párků
- 1 vejce na potření
- 1 lžička sušeného (nebi hrst čerstvě nasekaného) koření na posypání - oregáno, bazalka, provensálské, atd.
1. Těsto necháme rozmrazit a každou polovinu zvlášť rozválíme na pomoučeném vále (většinou je na dvě půlky, pokud ne, válíme rovnou celé). Plát by měl být silný asi 3-5 milimetrů.
2. Vzniklou placku rozkrájíme na 8-10 obdélníků. Mě to vždy vyjde na těch 8, ale prý to jde i na 10. Obdélníky by měly být o něco delší než jsou párky.
3. Párečky zavineme do těsta. Je jedno, jestli ze šikma nebo rovně. Pokud vám to vyjde, konce stiskněte k sobě.
4. Já ještě hrany zevnitř lehce potřu vodou a pak je přitisknu vidličkou - lépe pak drží.
5. Horní stranu těsta nařízneme několika šikmými řezy.
6. Párkové rolky narovnáme na plech vyložený pečicím papírem, povrch pomašlujeme rozšlehaným vejcem a lehce posypeme bylinkami.
7. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut dozlatova.
TIP: Pokud těsto před naplněním lehce potřete francouzskou nebo jinou pikantní hořčicí, budou chutnat ještě líp. Ale i bez hořčice jsou skvělé. Znáte párečky v těstíčku? Nebo na ně máte jiný recept? Dobrou chuť! Lucie |
Žádné komentáře:
Okomentovat