Normálně nejsem moc pomazánková, nebaví mě se s nimi patlat. Tato je ale super jednoduchá a nenáročná na ingredience. Navíc je takzvaně "žravá", tedy než s ní stačíte namazat všechna kolečka rohlíku či veky, je fuč.
V podstatě je skoro zbytečné si na hotové jednohubky vytahovat talíř. Na Velikonoce jsem ji dělala na chatě pro přátele a namazané kousky mi odebírali rovnou z ruky asi tak pikosekundu po nanesení pomazánky. A ještě se o to skoro prali...
Takže pokud chcete zazářit s jednoduchou (ale excelentní pomazánkou), vřele doporučuju tuto nivovou.
Co budeme potřebovat:
V podstatě je skoro zbytečné si na hotové jednohubky vytahovat talíř. Na Velikonoce jsem ji dělala na chatě pro přátele a namazané kousky mi odebírali rovnou z ruky asi tak pikosekundu po nanesení pomazánky. A ještě se o to skoro prali...
Takže pokud chcete zazářit s jednoduchou (ale excelentní pomazánkou), vřele doporučuju tuto nivovou.
- 1 pomazánkové máslo
- cca 100g nivy
- 1/2 menšího pórku
- hrst vlašských ořechů (lze nahradit mandlemi)
Postup:
1. Pórek nakrájíme na malá kolečka, lepší je si ho ale překrojit ještě na půl (tedy pak krájet půlkolečka). Není ho potřeba moc - uvidíte podle konzistence pomazánky (když je moc pórku, nedá se pořádně namazat).
2. Ořechy nadrobno pokrájíme.
3. Pomazánkové máslo vyškrábeme do misky, přidáme pórek a nadrobno nadrolíme nivu.
4. Vše dobře promícháme, není potřeba přidávat sůl ani pepř, a namažeme na pečivo.
5. Pokud chceme, aby na nás taky zbylo, rovnou si dáme stranou, případně ihned sníme ;-)
Jak normálně rohlíky moc nemusím, s touhle pomazánkou je mám nejradši. Prostě nakrájet na kolečka a udělat jednohubky třeba pro návštěvu. Ale je skvělá i jen tak na chleba na hlad k večeři :-)
Dobrou chuť.
Lucie
3. Pomazánkové máslo vyškrábeme do misky, přidáme pórek a nadrobno nadrolíme nivu.
4. Vše dobře promícháme, není potřeba přidávat sůl ani pepř, a namažeme na pečivo.
5. Pokud chceme, aby na nás taky zbylo, rovnou si dáme stranou, případně ihned sníme ;-)
Jak normálně rohlíky moc nemusím, s touhle pomazánkou je mám nejradši. Prostě nakrájet na kolečka a udělat jednohubky třeba pro návštěvu. Ale je skvělá i jen tak na chleba na hlad k večeři :-)
Dobrou chuť.
Lucie
" Pokud chceme, aby na nás taky zbylo, rovnou si dáme stranou, případně ihned sníme ;-) "
OdpovědětVymazatTak u této poznámky jsem se musela usmát. Tvůj blog jsem objevila, když jsem pátrala po různých variantách tvarohové zmrzliny pro syna. Tak jsem "zalistovala" dál, zda objevím něco, co bych mohla použít i u nás doma a vypadá to, že ano.
Díky za inspiraci a rady.
Tak to jsem ráda, že budu nápomocná :-) A když budou moje tipy chutnat, bude to ještě lepší :-)
Vymazat