Tento recept je velmi jednoduchý a rychlý a výsledek je super. Není to sice má nejoblíbenější buchta (celkově nejsem moc "buchtová", já raději různé dortíky), ale i tak ji mám ráda a u okolí má úspěch. Hlavně někteří chlapi na ni letěli (holt obsese Margotkou) ;-)
Co budeme potřebovat:
Postup (tak jednoduchý, až to ani není hezký...):
1. Nastrouháme tyčinku Margot a smícháme se suchými ingrediencemi. Promícháme.
2. Smícháme "mokré" ingredience - tedy vejce, šlehačku, olej a mléko.
3. Smícháme tekutou i suchou část a dobře promícháme, aby nezůstaly hrudky. Nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu a dáme péct.
4. Zatímco se buchta peče, rozehřejeme si ve vodní lázni čokoládu a máslo. Poslouží nám jako poleva - stačí ji jen na vychladlou buchtu opatrně nalít.
5. Dílo je hotovo. Rychlé, jednoduché, skvělé. Můžete se do něj pustit.
Co budeme potřebovat:
- 1 margotka
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva (PRDOPEČ)
- 2 vejce
- 3 lžíce oleje
- 3lžíce vlažného mléka
- 1 šlehačka
Postup (tak jednoduchý, až to ani není hezký...):
1. Nastrouháme tyčinku Margot a smícháme se suchými ingrediencemi. Promícháme.
2. Smícháme "mokré" ingredience - tedy vejce, šlehačku, olej a mléko.
3. Smícháme tekutou i suchou část a dobře promícháme, aby nezůstaly hrudky. Nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu a dáme péct.
4. Zatímco se buchta peče, rozehřejeme si ve vodní lázni čokoládu a máslo. Poslouží nám jako poleva - stačí ji jen na vychladlou buchtu opatrně nalít.
Dobrou chuť!
Lucie
Žádné komentáře:
Okomentovat