Vánoce za dveřmi, dárky nezabalené (a možná ještě ani nenakoupené), neuklizeno, pouhopouhé dva druhy cukroví. Klasická nestíhačka.
Ano, přesně takto to u mě vypadá. Nestíhám lautr nic, natož péct cukroví a dělat "vánoční atmosféru". Zabte mě. Takže přesně v tento moment ocením rychlé a naprosto jednoduché recepty na cukroví.
Klasické kokosky jsou podle mě alchymie - bílek šlehaný v páře, složitost za složitostí. Tento recept se tak spíše podobá pusinkám. Hlavní ale je, že je hotový RAZ - DVA, netřeba žádných velkých příprav a má úspěch. Hlavně u těch, kdo mají rádi kokos.
Tak jdeme na to.
budeme potřebovat:
Ano, přesně takto to u mě vypadá. Nestíhám lautr nic, natož péct cukroví a dělat "vánoční atmosféru". Zabte mě. Takže přesně v tento moment ocením rychlé a naprosto jednoduché recepty na cukroví.
Klasické kokosky jsou podle mě alchymie - bílek šlehaný v páře, složitost za složitostí. Tento recept se tak spíše podobá pusinkám. Hlavní ale je, že je hotový RAZ - DVA, netřeba žádných velkých příprav a má úspěch. Hlavně u těch, kdo mají rádi kokos.
Tak jdeme na to.
budeme potřebovat:
- 200g kokosu
- 150g cukr moučka
- 2 vejce
Postup:
1. Vše nasypeme do velké mísy a dobře prohněteme. Těsto není úplně kompaktní, ale lepí, takže drží pohromadě.
2. Z hmoty tvarujeme cca kuličky, které na vymazaném plechu či pečícím papíře rozmáčkneme do "bochánků" či "placiček". Výsledný tvar nesmí být moc tenký, ani tlustý - v troubě trochu nabudou do výšky, ale ne do stran, takže je možné je dávat i blízko sebe.
4. Dle potřeby či chuti můžeme kokosky máčet třeba v čokoládě.
A to je celé. Rychlovka, bez námahy, kokosofilové vám utrhnou ruce.
Tak tedy dobrou chuť a krásné Vánoce!
Lucie
Žádné komentáře:
Okomentovat