pátek 23. prosince 2016

Nejrychlejší "ošizené" kokosky

Vánoce za dveřmi, dárky nezabalené (a možná ještě ani nenakoupené), neuklizeno, pouhopouhé dva druhy cukroví. Klasická nestíhačka.

Ano, přesně takto to u mě vypadá. Nestíhám lautr nic, natož péct cukroví a dělat "vánoční atmosféru". Zabte mě. Takže přesně v tento moment ocením rychlé a naprosto jednoduché recepty na cukroví.


Klasické kokosky jsou podle mě alchymie - bílek šlehaný v páře, složitost za složitostí. Tento recept se tak spíše podobá pusinkám. Hlavní ale je, že je hotový RAZ - DVA, netřeba žádných velkých příprav a má úspěch. Hlavně u těch, kdo mají rádi kokos.

Tak jdeme na to.

budeme potřebovat:
  • 200g kokosu
  • 150g cukr moučka
  • 2 vejce
Postup:

1. Vše nasypeme do velké mísy a dobře prohněteme. Těsto není úplně kompaktní, ale lepí, takže drží pohromadě.

2. Z hmoty tvarujeme cca kuličky, které na vymazaném plechu či pečícím papíře rozmáčkneme do "bochánků" či "placiček". Výsledný tvar nesmí být moc tenký, ani tlustý - v troubě trochu nabudou do výšky, ale ne do stran, takže je možné je dávat i blízko sebe.

3. Pečeme při nižší teplotě do zrůžovění / lehkého zhnědnutí.

4. Dle potřeby či chuti můžeme kokosky máčet třeba v čokoládě.

A to je celé. Rychlovka, bez námahy, kokosofilové vám utrhnou ruce.

Tak tedy dobrou chuť a krásné Vánoce!

Lucie

Žádné komentáře:

Okomentovat